Vand vs Olie


Vand 

Forskning viser, at vand er utrolig vigtigt for huden og dens evne til at fungere optimalt. 

I modsætning til hvad de fleste tror, så er vand dog essentielt ikke blot for de hudens dybere lag, men i særdeleshed for det yderste hudlag. Det har brug for vand til at fungere optimalt og beskytte os mod udefrakommende stoffer og væsketab.  

Hudens naturlige evne til at afstøde døde hudceller er også afhængig af, at der er vand i det yderste hudlag. De enzymer, som afstøder de døde hudceller som en del af hudens naturlige cyklus er vandopløselige. De har derfor brug for, at der er vand i de døde hudceller til at være aktive og i stand til at udføre denne vigtige funktion. 

Olie 

Det er vigtigt med olie og fedtstoffer i hudens egne ceramider, men man bør fokusere på at få huden til selv at producere de nødvendige fedtstoffer fremfor at tilføre dem selv, da dette kan have en række negative konsekvenser for huden. 

Blandt andet opløser olier, specielt kortkædede olier (f.eks olivenolie og andre), proteinbindingerne i huden, hvilket svækker hudens barrierefunktion og andre vigtige funktioner. Problemet bliver større, jo oftere man bruger olier på huden.  

Dertil kommer, at hudplejeolier ikke kan erstatte hudens egen mangel på sebum (hudens eget fedtstof). Man kan derfor ikke kurere tør hud ved at påføre huden olier og fede cremer, i bedste fald lindrer det kun symptomerne. I værste fald forhindrer det huden i at fungere optimalt. 

Når man påfører olier på huden, resulterer det også i, at enzymerne, som skal afstøde de døde hudceller, bliver inaktive og ude af stand til at udføre sin funktion. Resultatet af dette er en tør, trist hud med en svækket barrierefunktion. 

Ved i stedet at bruge vandbaserede hudplejeprodukter og tilføre huden ingredienser, som hjælper huden til at få et højere vandindhold, såsom hyaluronsyre og betaine, er den i stand til selv at producere de næringsstoffer, som den har brug for. Resultatet er en velbalanceret, fugtet hud. 

Vores vandbaserede serummer er udviklet til at øge vandkoncentrationen i huden med ingredienser, som hjælper huden til at tiltrække og holde på vandet. Brug blot vores Day Care Serum om dagen og vores Night Care Serum om natten for at opnå en sund, fugtet hud. 

Læs mere om huden og dens behov her på siden under fanen “Om huden”.