Hvordan reparerer man sin hudbarriere?


Ens hudbarriere er utrolig vigtig for hudens funktion og udseende. Dens vigtigste funktioner er at forhindre uønskede stoffer fra at trænge ind i kroppen og undgå tab af fugt. Huden er helt afhængig af, at der er et højt indhold af fugt i huden. Derfor er en velfungerende hudbarriere helt essentiel for at få og opretholde en ung, smidig og sund hud.

Hvis du oplever, at din hud er dehydreret, er din hudbarriere sandsynligvis skadet og ude af stand til at holde på fugten i huden. Her forklarer vi, hvad du skal gøre for at få repareret din hudbarriere, så din hud atter kan blive sund og glødende.


 

 

1. Forenkl din rutine

Skær unødvendige trin væk og brug blot en mild rens, som ikke udtørrer huden. Påfør et fugtgivende produkt såsom vores Day Care Serum og Night Care Serum.

Ingredienserne er både fugtgivende og fugtbindende, og er baseret på, hvad huden selv bruger for at reparere sig selv og holde sig fugtet.


2. Fugt, fugt, fugt.

Fokuser på, at tilføje din hud masser af fugt. Det er det helt essentielle komponent i reparationsprocessen.

Forestil dig den skadede hudbarriere som et udtørret landskab, hvor jorden krakelerer. Disse små åbninger i huden resulterer i en sårbar hud, hvor fugten blot kan forsvinde. Ved at tilføje fugt bliver barrieren hel og stærk igen.

Faktisk er hele det yderste hudlag afhængig af at vandkoncentrationen er på minimum 15 procent, for at cellerne kan fungere optimalt.

Hele vores serie af certificerede serummer har fokus på at øge fugtkoncentrationen i huden så den kan blive sund. Vi mener at sund hud er smuk hud!


3. Stop eller minimer eksfoliering og akne behandlinger

Når du eksfolierer din hud og fjerner de døde hudceller, fjerner du også dele af hudens beskyttende barriere. Hvis denne barriere i forvejen er skadet, forhindrer du den i at komme sig. Giv huden ro ved at stoppe (eller i det mindste minimere) eksfoliering. En normalt fungerende hud kan selv afstøde de døde hudceller, når de har gjort sit arbejde – det er naturens egen måde for huden at ivaretage sig selv på.

Akne behandlinger og akne produkter er typisk meget udtørrende, og da hudbarriere har et stort behov for fugt, modarbejder disse behandlinger altså din huds behov. Hvis du oplever, at din hud er tørret helt ud, eventuelt samtidig med, at din hud producerer alt for meget talg, er din hudbarriere uden tvivl skadet. Sæt de udtørrende produkter til side, og følg de tidligere råd. Fugtgivende produkter behøver ikke at være tilstoppende og resultere i flere urenheder – tværtimod. (Læs vores blogindlæg om problematisk hud her https://www.aiiacare.com/pages/problematisk-hud)