Hudallergi - faktum og fiktion


Hudallergi er et stærkt voksende problem, som påvirker flere og flere menneskers hverdag. Tilmed er problemet eksplosivt voksende blandt små børn, som vil skulle leve med konsekvenserne resten af livet. Men vi oplever tit, at der er misforståelser omkring hvad hudallergi er, hvordan man får det, og hvilke konsekvenser det har.

Derfor tager vi her fat i udbredte myter og misforståelser om hudallergi, så du kan blive klogere på emnet og undgå selv at udvikle hudallergi.

”Hudallergi er noget, man er født med”
Fiktion – hudallergi er noget man udvikler, ikke noget man er født med. Alle kan udvikle en hudallergi. Din risiko for at få en hudallergi afhænger af, hvilke kemikalier din hud er i kontakt med, hvor potente de er, hvilken koncentration de er i, og hvor ofte din hud er i kontakt med dem.

”Jeg kommer aldrig af med min hudallergi”
Faktum – når først du har udviklet en hudallergi er det for livet, og du vil være nødt til at undgå hudkontakt med dette specifikke kemikalie. Derfor er det afgørende, at vi arbejder for at mindske risikoen og tænker i forebyggelse for at undgå at udvikle hudallergi.

”Hudallergi ligger ikke til familien”
Fiktion – hudallergi er ikke arveligt; det er en allergi, der har udviklet sig efter gentagne gange kontakt med huden. Vi er derfor alle udsat for at udvikle hudallergi mod de ingredienser, som vi smører på vores hud. Nogle ingredienser er dog langt mere allergene end andre, og det er dem, vi skal undgå.

”Min svigermors høje parfumeforbrug giver mine børn hudallergi”
Fiktion – for at udvikle en hudallergi skal ingredienserne direkte på huden, og man kan derfor ikke udvikle en hudallergi overfor ingredienser i produkter andre mennesker bruger, også selvom man har tæt kropskontakt.

Alle AiiA Care produkter er certificerede med Allergy Certified. Når du vælger Allergy Certified produkter, kan du være sikker på, at deres toksikolog har lavet en risikovurdering af hver eneste ingrediens, så din risiko for at udvikle en hudallergi er så lav som absolut muligt.