Vores emballage


Vores udgangspunkt er, at emballagen ikke må være skadelig for hverken dig eller for miljøet. Vi ønsker at det skal være rent og sikkert og uden kemi. Det samme gælder for produktionsprocesserne og –procedurerne. Desuden vil vi nedsætte anvendelsen af emballage. Derfor har vi ikke dobbeltindpakninger såsom papæsker eller cellofan. Yderligere arbejder vi med det, der hedder airpumps. Det gør, at al serum pumpes ud af flasken, så du som forbruger får mest muligt hudpleje ud af den. 


Mulighed for genanvendelse

AiiA Care's emballage er primært lavet ud af PP-plast (polypropylen), valgt på baggrund af materialernes genanvendelighed og lufttæthed. Emballagen kan efter brug blive smeltet om og genbrugt op til 35 gange. Derudover betyder lufttætheden, at vi kan undgå brugen af konserveringsmidler såsom parabener i vores hudpleje, og emballagen kan blive tømt helt. Dette sikrer, at der ikke er noget produktspild.  

I selve produktionen af emballagen bliver der brugt så lidt materiale som muligt. Emballagen i sig selv er meget let, og vejer meget lidt, når hudplejeproduktet er brugt op - en indikator for, at forholdet mellem produktmængde og emballagemængde er til fordel for dig som forbruger.  

Ved kun at bruge ét materiale kan vi tilsikre at alt materialet, der indgår i emballagen, kan blive genanvendt. Ved at kombinere materialer ligesom plastik og glas, er muligheden for at blive genanvendt nedsat, og det ønsker vi ikke.


Hvorfor ikke glas?

Glas er principielt sand, der bliver varmet op og smeltet, og kan i så på en måde kaldes ”naturlig” emballage. Men det er meget energikrævende og slutproduktet er tungt. Det vil sige, at CO2-aftrykket på glasemballage er meget højt.  

Glasemballage kan heller ikke være lufttæt, og vi ville derfor være tvunget til at tilføje konserveringsmidler til vores serummer.  

Desuden, for at glas skulle fungere som emballage, måtte der en plastik pumpe i for at få serummet pumpet ud af flasken.  

Det vil sige, at vi ville komme til at blande to typer materialer i den samme forpakning. I forhold til vores genanvendelsessystemer fungerer det desværre meget dårligt, og det ville udelukkende kun være glasset der kunne anvendes. Resten ville blive brændt.  

Sidst, men ikke mindst: Efter genanvendelse taber glasset anvendelsesmuligheder, da det vil blive blandet sammen med andre former for glas. Man kan for eksempel ikke lave klart glas af genanvendt glas.

"Det vil sige, at CO2-aftrykket på glasemballage er meget højt".


Hvad med bioplastik?

I vores dispensere indgår der også bioplastik, som er en konventionel plastik, der blot ikke er produceret af fossile kilder som olie og gas, men i stedet kommer fra biomasse såsom sukkerrør. Dermed har bioplastik en bedre CO2-profil, og yderligere er kilden til produktet også bæredygtig, hvilket vil sige, at den ikke bruger ressourcer på jorden, der skaber uoprettelige skader. 

Plastik er ikke bionedbrydeligt. Det vil sige, at det ikke kan opløses af naturen selv. Bare fordi det hedder “bio”plastik, kan det ikke naturligt opløses. Derimod brydes det op i naturen til mikroorganismer og så går det ind i vores økosystem!  

Derfor skal plastik holdes helt væk fra naturen, og bør efter vores holdning kun anvendes til produkter, der ikke bruges i naturen. Selvom vores hudpleje serummer er naturlige, har de dog ikke deres typiske anvendelse i naturen. Risikoen for at emballagen ender op som skrald i naturen er dermed meget lille, og dette lå altså også til grunde for vores beslutning om at bruge plastik til vores emballage. 


Hvad kan du gøre?

Når emballagen er tom, sørg for, at det ender det rigtige sted, hvor det igen kan indgå i en ny livscyklus, og bringe funktionalitet til produkter og mennesker. Som nævnt kan dette materiale smeltes om og genbruges op til 35 gange, men emballagen er nødt til at blive lagt til genbrug for at dette lykkes, og materialet når sit fulde potentiale.