Ugens fokus – Titaniumdioxid


Hvad er det?  
Titaniumdioxid er et naturligt forekommende mineral, som er bedst kendt som et fysisk filter i solcremer.  

Hvad gør det?  
Selvom titaniumdioxid oftest er kendt som en solcreme-ingrediens, anvendes det dog også i kosmetik og personlige plejeprodukter som et farvestof, lysner, og til at forbedre produktets tekstur og opacitet. Det betyder, at ingrediensen både beskytter huden mod de skadelige stråler fra sol og skærm, samtidig med, at det kan give din makeup dens dækkeevne og farve.

Derudover er der ofte titaniumdioxid i øjencremer og øjenserummer på grund af mineralets klare refleksion, hvilket giver en optisk illusion af et mere lyst og frisk øjenområde.

Hvor sikker er den?  
Titaniumdioxid er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og det er heller ikke mistænkt for at være det. Allergivenligheden af titaniumdioxid gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med denne ingrediens uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser  
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.