Ugens fokus – Theobroma cacao seed butter


Hvad er det?
Theobroma cakao (kakao) Seed Butter, også kaldet kakaosmør, er fedtet, der er opnået fra kakaoplantens frø. Kakaosmør er også rigt i antioxidanter af typen polyfenyler, som kan findes i fødevarer.

Kakaosmørret anvendes til formulering af en række plejeprodukter, blandt andet hårprodukter, makeup og hudplejeprodukter.

Hvad gør det?
Kakaosmør beskytter midlertidigt skadet eller udsat hud mod skadelige eller irriterende stimuli og kan give aflastning til huden. Ingrediensen sænker også tabet af vand fra huden ved at danne en barriere på hudens overflade.

Hvor sikker er den?
Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med kakaosmør uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.