Svanemærket


Svanemærket er det officielle, nordiske miljømærke, som sikrer bæredygtigheden af vores hudpleje. Denne certificeringen ser på helheden af produktet. De kigger dermed på alle sider af produktet, inklusiv produktionen, ingredienserne og anvendelsen af det.

Svanemærket stiller strenge krav til hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering for at kunne mindske det samlede aftryk på miljø og klima.

Svanemærket er det mest omfattende miljømærke, som arbejder for at sikre både mennesker og planet. Netop det helhedsorienterede syn er årsagen til, at AiiA er Svanemærket.

For at måtte bære Svanemærket udarbejdede vi en 110-siders lang rapport med dybdegående information om vores produkter og deres vej lige fra udviklingen til vores brug af dem. Certificeringsprocessen er grundig og omfatter både dokumentation og kontrol.

Svanemærket garanterer forbrugerne, at de certificerede produkter er blandt de mindst skadelige for miljøet inden for deres kategori. Miljømærket promoverer cirkulær økonomi, og derfor er genbrug og genanvendelse prioriteret, og effektiv og bæredygtig brug af ressourcer et krav. Desuden fokuserer de på brug af sikre materialer uden problematiske kemikalier, som kan forhindre produkternes genbrug og genanvendelse.

De har skrappe krav til råmaterialers genbrugelighed, genanvendelighed og bæredygtighed. Derudover tilskynder de reduceret brug af ressourcer og energi, optimal affald- og ressourcehåndtering, samt har stramme krav til kemikalier. Med hensyn til emballage har Svanemærket både krav til mængden af emballage og materialer.

Udover krav til miljøhensyn har de også høje standarder til produktkvalitet og holdbarhed, adskillelsesmuligheder og reparation. Derudover er alle Svanemærkede produkter formuleret uden skadelige stoffer såsom hormonforstyrrende stoffer og andre problematiske kemikalier. Miljømærket beskytter dig både mod de hormonforstyrrende stoffer, som der er forbud mod i lovgivningen, samt dem, der er under mistanke for at være hormonforstyrrende. Svanemærket har derudover fokus på styrbarhed, altså at ingrediensen kan spores tilbage til produktionsstedet og metoden. Ingredienserne skal også være bioakkumulerbare, hvilket betyder, at stofferne skal kunne gå igennem kroppen uden at ophobe sig eller efterlade spor. Hvis ikke ingredienserne kan det, så kan produktet ikke Svanemærkes. De Svanemærkede produkter beskytter dermed både mennesker, miljø og natur.

Kravene til Svanemærkede produkter er strammere end lovgivningen på området, og bliver løbende opdateret for at følge den generelle udvikling.

For mere information om Svanemærket kan du besøge deres hjemmeside her (http://svanemærket.dk).