Ugens Fokus - Propanediol


Hvad er det?
Propanediol er en glycol, som forbedrer indtrængen og optagelse af ​​ingredienser ind i huden. Den type propanediol vi bruger i vores produkter er fremstillet naturligt fra majs, men det kan også fremstilles syntetisk. Det har en meget svag duft og er en helt klar, vandopløselig væske.

Hvad gør det?
Ingrediensen har fugtighedsgivende egenskaber, og efterlader huden glat og glødende. Ved at give huden fugt og derved øge vandkoncentrationen i huden bidrager propanediol til en sund, velbalanceret hud med en stærk barrierefunktion.

Hvor sikker er den?
Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Propanediol er en meget sikker ingrediens, som ikke kan forårsage overfølsomhed. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med propanediol uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til også at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.