Om pH i huden


I AiiA Care siger vi at ”sund hud er smuk hud.” Men ved du at din hud, for at være sund, bør være sur? Det handler om at pH-værdien i din hud må være ”i balance”. Faktisk er det hele grundlaget for din huds sundhed, udseende og tilstand! Men hvad er egentlig pH - og hvorfor er den så vigtigt for din hud?

pH er en betegnelse for en talværdi, der måler surhedsgraden i forskellige væsker, hvor skalaen går fra 1-14. Måske har du hørt at tænderne ikke har godt af for meget syre. Sodavand har for eksempel en pH-værdi på 2,5 og tænderne har bedst af væsker med en pH-værdi på 6 eller derover. En balanceret hud skal have en pH-værdi på omkring 5. Den naturlige hud skal være ”let sur” og vi må passe på at den ikke kommer i ubalance. pH kan nemlig ændres meget gennem for eksempel hyppig håndvask eller berøring med produkter som opløsningsmidler og olier. Brug af skrappe hudpleje- og kropsplejeprodukter, samt kosmetik - og overbehandling af huden med for eksempel scrub- og peelingprodukter kan også give ubalance. Alle AiiA Cares produkter er stabiliseret med en pH omkring eller lidt over 5, for ikke at forskubbe den naturlige balance og forstyrre den mikrobielle barriere. Produkterne er rigtigt gode til at blive siddende stabile på huden da de er vandbaseret og derfor ”tørrer ind” i huden. Det betyder at ingredienserne i produkterne forbliver på huden hele dagen - modsat produkter med olie i. Olien kan ikke trænge ned i huden på samme måde og dermed ”frigøre” ingredienserne i sådanne produkter.


Huden og hele kroppen består hovedsageligt af vand og derfor er de fleste af vores processer i kroppen relateret til vand. For os i AiiA Care, er det vigtigt at de produkter vi bruger på huden, fungerer sammen med huden. Vores filosofi er at det bør ske helt naturligt med vand som ”bærestof”.

Vores hud indeholder talgkirtler, der udskiller en olieagtig substans kaldet sebum. Sebum er næring for mikroorganismerne og hele vores barriere, som hjælper huden med at beskytte sig fra forurening og bakterier. Når pH ændres så meget, at hele den mikrobakterielle status ændres og huden bliver presset i forsvaret af varetagelsen af omverdenen (som netop sker i symbiose med masse mikroorganismer i huden) bliver hudbarrieren nedbrudt. Så bliver immunforsvaret for aktivt, hvilket fører til en for stor og kraftig produktion af hudceller. Kort sagt: Huden må kompensere for den kraftige eksfoliering som produkter uden for det ideelle pH mellem 4,5 – 5 medfører, og huden kommer i ubalance. Resultatet er rødmen, irritation og endda hudskorper - altså alt for mange hudceller.

Derfor: Pas på med at holde din huds pH stabil hele tiden, både i ansigtet og på kroppen i øvrigt. Det er også vigtigt at huske, at pH blot er en af de mange faktorer som har indflydelse på hudens normalfunktion. At det ikke kun er et spørgsmål om pH ”i sig selv” – men pH ”sammen med” andre faktorer som en vigtig del af de normale funktioner i huden. Når du bruger AiiA Care, er du med til at understøtte barrieren og den naturlige balance i huden.


Brug AiiA Care Day og Night serum til ansigtet som basis om dagen og aftenen. Brug også gerne Day Care eller Day Care Dry Skin som supplement om dagen, hvis du føler behov. Lyt til din krops behov, de er normalt ikke helt ved siden af. Brug Body Care dagligt på hænder og krop - og gerne flere gange til hænderne, ved hyppig håndvask. Produkterne samarbejder med huden og har et pH der er det samme som din egen hud. Så brug endelig løs 😊