Ugens fokus - Lysolecithin


Vil du gerne vide mere om de ingredienser, der er i AiiA Care?

Så følg med her på bloggen, hvor vi hver uge vil gå i dybden med en ingrediens. Denne uges fokus er på ingrediensen lysolecithin, som findes i vores Eye Care Serum og vores Night Care Serum.

Hvad er det? 

Lysolecithin er hvad man ville definere som et modificeret lecithin. Det betyder, at det er et proteinstof, der er lettere opløseligt i vand. Lysolecithin kan findes i mange af de plejeprodukter vi bruger, lige fra renseprodukter, ansigtscremer, aftersun lotions, shampooer, øjenvippe serummer og diverse kropsplejeprodukter. For AiiAs vedkommende, bruger vi det i vores Eye Care Serum og vores Night Care Serum. 

Hvad gør det? 

I plejeprodukter har ingrediensen en udglattende og fugtighedsgivende effekt på huden. Denne type lecithin fremmer desuden indtrængen af aktive ingredienser i huden uden at ødelægge de naturlige lipidstrukturer. Det betyder altså, at den ikke har en negativ effekt på vores beskyttende barriere, men i stedet styrker den på grund af dens fugtighedsgivende effekt.  

Teksturen af ingrediensen er hverken fedtet og olieret, og efterlader dermed ikke nogen ubehagelig hinde på huden. 

Derudover bruges lysolecithin ofte som et emulgeringsmiddel til kosmetiske produkter. Et emulgeringsmiddel letter dannelsen af emulsioner og stabiliserer dem. Det betyder, at ingrediensen gør det muligt at blande ingredienser, som normalt ikke kan blandes. Fx kan olie og vand normalt ikke blandes sammen, og olien vil lægge sig på toppen, ligesom det ses med visse typer makeup-fjerner.  

Hvor sikkert er det? 

Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormon-forstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med lysolecithin uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.  

Så alt i alt er lysolecithin altså en ingrediens, som man kan føle sig sikker på at bruge, og som bidrager positivt til plejeprodukter – om det så er til dig eller dine børn.  

Sammensætningen af ingredienser 

Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til også at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er. 

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.