Ugens fokus – Levulinsyre


Hvad er det?
Levulinsyre er et majsekstrakt, som forhindrer mikrobial opbygning i kosmetik og hudpleje. Ingrediensen er biobaseret, vandopløselig og helt klar i tonen.

Hvad gør det?  
Levulinsyre tilsættes hudpleje og andre skønhedsprodukter af forskellige grunde. Den primære funktion af levulinsyre er at forhindre hudpleje og lignende produkter fra at blive dårlige. Denne ingrediens har altså en konserverende effekt, uden at være et egentligt konserveringsmiddel.
Det er vigtigt med konserverende ingredienser i en hudplejeformel i og med, at det kan være rigtig farligt for os at anvende produkter med bakterier og svampe hvis vækst ikke bliver hæmmet.
Derudover er levulinsyre også en hudplejende ingrediens, der forbedrer hudens tilstand. Denne naturlige ingrediens evne til både at forhindre produkter fra at blive dårlige og pleje huden, samtidig med, at den hverken forstyrrer pH-værdien eller andre ingredienser i produktet gør, at den bidrager med mange vigtige funktioner i en hudplejeformel.

Hvor sikker er den?  
Levulinsyre er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er heller ikke mistænkt for at være det. Allergivenligheden af levulinsyre gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med denne ingrediens uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser  
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.
Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.

Levulinsyre er i både vores Eye Care Serum og Anti Wrinkle Care Serum.