Ugens fokus - Glycogen


Hvad er det?
Glycogen er et polysaccharid, en type komplekst kulhydrat primært bestående af glucose. Glycogen er et af mange stoffer, som findes overalt i kroppen. Ydermere er det et utroligt vigtigt stof for en masse funktioner i kroppen, og glycogen metabolisme er endnu en af de mange komplicerede processer, hvor vi kun kender ganske få dele af processen.

Glycogen er primært anerkendt for at være den hurtigste energikilde for kroppens celler. Det er den energiform, som man mener cellerne hurtigst kan optage og omdanne til energi.

Hvad gør det?
Glycogen hjælper huden til at holde en høj vandkoncentration og spiller en vigtig rolle i mange af hudens processer og funktioner, der hjælper huden til at fungere så optimalt som muligt.

Undersøgelser har vist, at tilførsel af glycogen i form af serum eller creme til huden, rent faktisk har en stor fysiologisk effekt på huden, som gør, at huden bliver mere spændstig, bliver i stand til at holde mere vand i huden, producerer mere ceramid og i det hele taget kommer til at være mere ungdommelig i både udseende og funktion.

Hvor sikker er den?
Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med glycogen uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.