Ugens fokus – Glycerin


Hvad er det?
Glycerin er en sukkeralkohol, der både kan produceres syntetisk eller opnås fra naturlige kilder. Alle ingredienser i AiiA Care er dog af naturlig oprindelse, og glycerin er ingen undtagelse.

Glycerin er en sikker ingrediens, som bruges i kosmetiske og personlige plejeprodukter såsom serummer, makeup og cremer. Næstefter vand er glycerin den mest anvendte kosmetiske ingrediens ifølge FDA’s frivillige kosmetiske rapporteringsprogram. Dette er ikke uden årsag, da glycerin har en meget positiv effekt på vores hud.

Hvad gør det?
Glycerin er et velkendt fugtighedsbevarende middel, der forhindrer både huden og skønhedsprodukter fra at tørre ud. Ingrediensen forbedrer hudens tilstand ved at pleje, fugte og beskytte huden, og herigennem styrker glycerin vores vigtige beskyttende barriere.

Hvor sikker er den?
Glycerin er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er heller ikke mistænkt for at være det. Allergivenligheden af glycerin gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med denne ingrediens uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.