Ugens fokus – Gluconolactone


Denne uges fokus er på ingrediensen Gluconolactone, som blandt andet findes i vores Day Care Serum, Night Care Serum og Eye Care Serum.

Hvad er det?
Gluconolactone er et naturligt komponent, som er skabt ved at dræne vandet af gluconsyre, der findes naturligt i planter, honning og vin. Gluconolactone er også kendt som en polyhydroxy syre (PHA).

Gluconolactone er sammensat af flere vand-tiltrækkende hydroxylgrupper, som fugter huden, hvilket resulterer i en mere fugtig hud.

Hvad gør det?
Ingrediensen har flere vigtige virkninger på huden; først og fremmest tiltrækker den vand, og øger herved fugten i huden. Gluconolactone har dog også en vigtig beskyttende effekt, og forskning har påvist, at ingrediensen er i stand til at beskytte vores hud mod de skadelige virkninger af UV-stråling ved at fjerne frie radikaler i huden.
Gluconolactone er også i stand til at reducere de skader i huden som solen har givet. Dette gælder både hudens fasthed, fine linjer, rynker, ruhed, hyperpigmentering og porernes størrelse. Det betyder, at denne ingrediens er i stand til at reparere skader i huden og forbedrer hudens udseende og bringer den ungdommelige glød tilbage, med en glat, blød hud og fine porer. Forskningen viste, at deltagernes forbedring var betydelig efter blot seks uger med påføring to gange om dagen.

Denne ingrediens forbedrer også rosacea og irriterer ikke følsom hud.

Hvor sikkert er det?
Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormon-forstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Den er også påvist af forskere at være mild mod følsom hud. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med gluconolactone uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser 
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til også at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.