Vi mennesker er vanedyr. Vores adfærd styres fortrinsvist af følelser, instinkter og ønsket om at træffe gode valg og gøre rigtige ting i livet. Det er summen af alle små og store valg, der definerer vores vaner, levemåde og ja, hvem vi er som mennesker.
Grundlæggende tror jeg på, at vi mennesker er gode til at forandre os, når vi oplever behovet for det. Netop vores omstillingsevne gør os overlevelsesdygtige under forskellige livsbetingelser og forhold. Evnen til at kunne forandre os giver udvikling. Lige fra udvikling i større skala af civilisationer, kulturer og samfundsmodeller til udvikling på et personligt plan. Udviklingen bunder som regel i filosofiske overvejelser, som gerne bliver trigget af kriser eller noget, der kommer udefra, og som udfordrer vores normalt vanetænkende måde at gøre tingene på.
Det kan dog tage os lang tid at indse, at vi har brug for at ændre noget i vores adfærd. Og når vi endelig indser det, kan det opleves, som om det er for sent.
Som når vi lige pludselig stopper op og føler, at andre har taget magten i vores liv. Så skal vi til at begynde at generobre os selv. Det kan virke uoverskueligt!
Præcis som når vi taler om klimaet: Er vi for sent ude? Det skaber en del tanker hos mange som fx dårlig samvittighed, afmagt, frustration, angst og usikkerhed. I hvert fald i mig. Kan vi gøre noget for kloden? Hvilket ansvar har vi som samfund og som enkeltpersoner? Hvad kan vi gøre hver især? I sidste ende kan det koges ned til: Er mine vaner i virkeligheden uvaner, der skader mig selv - og mine omgivelser? Kan jeg grundlæggende forandre mine gamle vaner, så de i stedet gavner mig selv - og miljøet?
Forandring er netop at omlægge vaner. Derfor er det vigtig at være ærlig og observerende omkring, hvilke vaner vores adfærd er bygget op omkring. På den måde kan vi vurdere dem én for én, og ændre de vaner først, der er lettest at gøre noget ved.
Jeg sad på et tidspunkt i mit liv og følte, at jeg skulle igennem en proces, jeg hverken kunne overskue eller troede på, at jeg kunne gennemføre. Heldigvis havde jeg en ven, som gav mig et godt råd: ”Når du ikke kan overskue det, du skal igennem, så tænk hver morgen når du står op: Hvad er det mindste, jeg kan gøre i dag for at bringe mig lidt nærmere det, som jeg ønsker at opnå.” Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste i verden, der har det sådan.
AiiA’s koncept handler om mere end hudpleje og ren skønhed. Vi er skabt ud fra nogle aktivistiske principper, som fokuserer på at mindske vores forbrug. Vi tilbyder få alt-i-et-produkter. Pointen er, at ”less is more”, også på badeværelseshylden. Vi skal bidrage til en sund hud, som for mig er lig med smuk hud, og et sundere og mere bæredygtigt miljø. Alle de ingredienser, der bruges i vores produkter, og måden ingredienserne fremstilles på, understøtter naturen og hudens egen natur. Derfor er vi også certificeret med tre gode ordninger, som giver dig vished for, at du træffer et bæredygtigt valg med din hudpleje: Svanemærket, Allergy Certified og Ecocert COSMOS.
Det er de små forandringer, som er med til at skabe en større ændring. AiiA’s hudplejeprodukter er blot et lille bæredygtigt og naturligt bidrag i en stor verden, men vi ved, at produkterne vil betyde en verden til forskel i, hvordan du behandler din hud – og vores jord.