Certificeringer


Alle AiiA Cares produkter er certificerede med Allergy Certified og Ecocert COSMOS Natural. De to certificeringer bygger på dybe kompetencer inden for hver deres felt og hjælper os alle til at sikre, at vores påstande er bakket op af eksperter. Én ting er, om du kan vurdere om en ingrediens virker godt for din huds udseende, noget helt andet er at kunne vurdere om samme ingrediens har giftige, hormonforstyrrende og-/ eller bioakkumulerbare effekter. Sådan en vurdering kræver kompetencer. Når du vælger at bruge certificerede produkter, beskytter du dig selv. Certificeringerne garanterer dig nemlig, at vores produkter er sikre at bruge, uden at være belastende for din krop, naturen og miljøet.

AiiA’s to ordninger komplimenterer hinanden mest optimalt. Både med tanke på det miljømæssige, med certificerede naturlige ingredienser og emballage, og i forhold til en hverdag uden allergi. Du kan læse mere om de tre certificeringer herunder.

Ecocert er en certificerings-organisation for bæredygtig udvikling. COSMOS er en international standard for naturlig kosmetik. For Ecocert COSMOS er der krav til, at minimum 5% af produktet er økologisk, og 50% af ingredienserne skal stamme fra økologiske planter. Standarden er udviklet af fem organisationer, inklusiv Ecocert, med det formål at skabe harmoni og klarhed.

For os i AiiA er det vigtigt, at vores produkter kan benyttes af alle uden at give allergi eller andre gener. Derfor er vi Allergy Certified. De arbejder for at forebygge allergi og mindske risikoen for at få en allergisk reaktion som rødme, kløe og hævelse af brugen af hudplejeprodukter.Naturligt eller økologisk?

Når vi taler om, at alle AiiA Cares produkter indeholder naturligt certificerede ingredienser, så betyder det, at den enkelte ingrediens er eksisterende i naturen og udvundet herigennem. Ecocert COSMOS Natural er en styrbarhedscertificering, der garanterer, at ingredienserne er efterkontrolleret både som dyrkningsformer og i produktionsmetoder. 

Derudover tager de naturlige plejeprodukter heller ikke nødvendigvis højde for, om ingredienserne er mere eller mindre miljøskadelige, når de fx ledes ud i afløbet, eller i forhold til, hvor meget emballagen belaster miljøet. Dermed er det ikke nødvendigvis økologisk, da økologi foreskriver, hvordan planterne skal dyrkes uden eksempelvis en masse former for sprøjtemidler. 

Betegnelsen økologi beskriver primært produktionsprocessen og er som udgangspunkt ikke en betegnelse, der sikrer forbrugeren mod allergener. For eksempel er ekstrakter fra visse planter og blomster blandt de mest allergifremkaldende ingredienser, vi kender. Hvis du vil undgå allergi, er det ikke altid godt at vælge naturlige plejeprodukter. Du kan heller ikke være sikker på, at de naturlige plejeprodukter ikke indeholder stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.  

Her er det også vigtigt at være opmærksom på, hvad der er økologisk, for der er ingen lovgivning for økologisk kosmetik, ligesom der er for økologiske fødevarer. Du kan enten se efter en mærkningsordning eller tjekke indholds-deklarationen, hvor de økologiske ingredienser ofte er markeret med en stjerne. Plejeprodukter, der markedsføres som økologiske er derfor ikke nødvendigvis et bedre valg for sundheden.