Ugens focus - Cellulose


Hvad er det?

Cellulose er en organisk forbindelse udledt af plantecellevægge. Det er altså en naturligt forekommende komponent, som kan findes i planters cellevægge. Faktisk er det den primære fiberkomponent i planter.

Hvad gør den?

I planter har cellulose en strukturel støttefunktion, og denne evne til at skabe struktur, konsistens og stabilisere en formulering er den væsentligste grund til, at den bliver brugt i hudpleje. Med denne ingrediens kan man dermed skabe et hudplejeprodukt, som har en ensartet tekstur og som glider behageligt på huden.

Derudover er cellulose også kendt for at have stærke fugtighedsegenskaber, som hjælper med at øge mængden af fugt i huden. Af denne grund bliver cellulose ofte implementeret i fugtighedsgivende produkter såsom cremer, lotioner og serum.

Hvor sikker er den?

Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med cellulose uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser 

Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til også at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.