Ugens fokus - Betaine


Denne uges fokus er på ingrediensen betaine, som findes i alle AiiA Care produkter.

Hvad er det?
Betaine er kendt som en osmolyt; en ingrediens, der hjælper med at balancere vores fugtniveau. Betaine forekommer også naturligt i kroppen og huden, og kan findes både i en naturlig og syntetisk version. Sukkerroer er en af de kilder, som er høj i betaine, og det er også herfra ingrediensen har fået sit navn, da det blev opdaget i sukkerroerne.

Hvad gør det?
Ingrediensen er primært et fugtighedsbevarende middel, som balancerer hudens fugtniveau, men betaine er også i stand til at styrke, beskytte og give næring til hud og hår. Denne ingrediens er påvist at styrke hudens beskyttende barriere og funktionerne denne vigtige barriere har. Især barrierens evne til at holde huden fugtet og beskytte os mod farlige udefrakommende stoffer er betaine i stand til at forbedre og styrke.

Ingrediensen er også anvendt i forskellige produkter på grund af dens evne til at forbedre teksturen af produktet. Den er derudover også i stand til at modvirke hudirritationer.

Hvor sikkert er det?
Denne ingrediens er hverken allergifremkaldende eller hormon-forstyrrende, og den er ej heller mistænkt for at være det. Allergivenligheden af ingrediensen gør, at både børn og voksne kan bruge produkter med betaine uden at være nervøs for at få allergiske reaktioner eller en forhøjet sandsynlighed for at udvikle kontaktallergier.

Sammensætningen af ingredienser 
Afslutningsvist er det dog vigtigt at huske, at sammensætningen af ingredienser i plejeprodukter er lige så vigtig, som ingredienserne er hver for sig. Man er altså nødt til også at se på helheden af produktets sammensætning og ikke kun de enkelte ingredienser hver for sig for at kunne afgøre, hvor godt produktet er, samt hvor sikkert og allergivenligt det er.

Derudover er vi som mennesker forskellige, og vores hud reagerer forskelligt på ingredienser. Selvom en ingrediens generelt ikke er anset som allergifremkaldende, så kan du stadig udvikle allergi overfor det. Vær derfor opmærksom på din huds egne reaktioner.